Google Chromecast 2: Tovert je domme tv in een smart tv

Google introduceerde vorig maand twee nieuwe Nexus-smartphones, Chromecast Audio en de opvolger van de huidige Chromecast. Net als zijn voorganger kan je met Chromecast 2 onder meer films en apps naar je televisie streamen. Nieuw aan Chromecast 2 is dat het ook games kan streamen.

Google Chromecast 2

Google Chromecast 2

De Google Chromecast 2 tovert je ‘domme televisie’ tot een smart tv. Chromecast 2 werkt met onder mee Android, iOS, Windows en OS X.

Naast nieuwe features heeft de zoekgigant de Chromecast 2 ook voorzien van een compleet nieuwe design, hardware en is het verkrijgbaar in de kleuren zwart, geel en rood.

Diverse tech-giganten hebben ingewikkelde settopboxen met een afstandsbediening uitgebracht, maar Google pakt het totaal anders aan. Een klein simpel apparaatje die je met je smartphone, tablet of pc kan besturen. Zo tover je in een handomdraai al je foto’s, video’s, apps en games op je televisie.

Nieuwe aan de Chromecast 2 is dat het ook games kan afspelen. Dit kan je zowel met een Android- als een iOS-tablet of smartphone doen. Wel moet de betreffende game ondersteuning voor Chromecast bediening bieden.

Chromecast 2

Een nadeel aan de oude Chromecast was dat het enkel gebruik kon maken van de oudere 2,4 GHz-band. Dit zorgde voor haperende video’s en tegenvallende kwaliteit. De Chromecast 2 heeft maar liefst drie antennes en maakt zowel verbinding via het 2,4 GHz- als het 5 GHz-band. Hierdoor houdt de Chromecast 2 de videoresolutie hoog en de buffering beperkt.

Chromecast 2 kopen

De Google Chromecast 2 is onder meer te koop bij de volgende retailers:

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen