Home Gadgets Mega-overname: Dell koopt EMC voor 67 miljard dollar

Mega-overname: Dell koopt EMC voor 67 miljard dollar

0

Computerfabrikant Dell heeft gisteren middels een persbericht bekendgemaakt dat het opslagconcern EMC voor 67 miljard dollar gaat kopen. De deal wordt gefinancierd door eigenaar Michael Dell en investeerders MSD Partners en Silver Lake.

Naast EMC lijft Dell met de overname ook VMware, Pivotal, VCE, RSA en Virtustream in. De directies van beide bedrijven melden dat er een overeenkomst ligt. Enkel de aandeelhouders van EMC moeten de mega-overname nog goedkeuren.

De mega-overname zal naar verwachting volgend jaar tussen mei en oktober worden voltrokken. Dell-oprichter en eigenaar Michael Dell zal aan het hoofd staan van het gecombineerde bedrijf.

EMC is een marktleider op het gebied van dataopslag en houdt zich verder ook bezig met databeveiliging en de cloud. Dell richt zich op z’n beurt meer op de markt voor serverparken en datacentra.

De combinatie van Dell en EMC zou het hele spectrum kunnen bedienen van software-defined data center-diensten tot hybride clouds, verbonden infrastructuren, mobiele oplossingen en security-diensten.

Mobiele versie afsluiten