Apple werkt aan nieuwe Macbook en verbeterde iPad

Analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities wist eerder al te voorspellen dat de nieuwe iPhone 5S een vingerafdrukscanner zou krijgen en verkrijgbaar zou zijn in een gouden kleurvariant. Nu is de beste man weer terug met een nieuwe bewering. Kuo is van mening dat Apple aan een iPad werkt met een nog hogere resolutie dan de huidige iPad met retina scherm.

MacBook - iPad

Daarnaast zou Apple ook nog eens aan een nieuwe formaat MacBook werken. Kuo voorspelt een 12-inch MacBook die de draagbaarheid van de 11-inch MacBook Air combineert met de productiviteit van een 13-inch.

De nieuwe MacBook zou een ultradun ontwerp hebben net als de MacBook Air, waarvan het scherm op één zou liggen met dat van de MacBook Pro met retina scherm. De MacBook Pro heeft een resolutie van 2560×1600 pixels.

Naar verwachting zal Apple deze maand nog de iPad 5 aankondigen. Volgens recente geruchten gaat Apple op 22 oktober een iPad evenement organiseren, waar de mogelijke iPad mini 2 en iPad 5 worden aangekondigd.

Kuo verwacht dat de iPad 6 hetzelfde 9,7 inch scherm als alle voorgaande iPads zal krijgen, maar zou een resolutie krijgen die tot 40 procent hoger ligt dan de huidige iPad. De huidige iPad met retina scherm heeft een resolutie van 2048×1548 en een pixeldichtheid van 264 ppi.

via Appleinsider

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen