Apple: “Er is weinig verschil in accuduur bij iPhones 6S (Plus)”

Apple lanceerde de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus eind september in onder meer Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten. De eerste iPhone kopers kwamen er toen achter dat Apple twee varianten van de A9-chips had gebruikt.

iPhone 6S (Plus)

iPhone 6S (Plus)

De door Samsung geproduceerde A9-chip is gemaakt op 14nm proces en de A9-chip van TSMC op 16nm. In eerste instantie werd gedacht dat de chip van Samsung beter zou zijn, omdat het productieproces nieuwer en geavanceerder is. Uit benchmark tests blijkt echter dat de A9-chip van TSMC beter is.

De chips van TSMC zou een betere batterijduur en iets betere prestaties leveren. De batterij van de iPhone 6S met een TSMC-chip zou ongeveer 2 uur langer meegaan. Bij intensief gebruik zou de Samsung-chip ongeveer 6 uur meegaan en de chip van TSMC ongeveer 8 uur.

Apple heeft tegenover Ars Technica gezegd dat de verschillen tussen de iPhones minimaal zijn. Het verschil in accuprestaties zou slechts twee tot drie procent zijn. Volgens het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino zijn de accutests misleidend en niet vergelijkbaar met normaal gebruik in het dagelijks leven.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen