Amerikaanse bedrijf krijgt recordboete van 1,9 miljoen dollar voor vliegen met drones

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft het Amerikaanse bedrijf SkyPan International een boete opgelegd van maar liefst 1,9 miljoen dollar. SkyPan zou tussen 2012 en 2014 zo’n 65 keer met onbemande drones hebben gevlogen bij veelgebruikte luchtroutes en boven dichtbevolkte gebieden.

Drone

Het is de eerste keer dat er zo’n hoge boete wordt opgelegd voor het vliegen met drones. SkyPan International is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van luchtfoto’s. SkyPan heeft zijn drones boven New York en Chicago ingezet. Volgens de FAA was dat illegaal omdat er geen toestemming voor gegeven was en erg risicovol.

Naast illegale vluchten met onbemande vliegtuigjes, wordt SkyPan ook ervan beschuldigd dat de drones niet waren uitgerust met de benodigde apparatuur. Zo hadden drones volgens FAA geen radio, transponder en hoogtemeter.

Het Amerikaanse bedrijf SkyPan International heeft een maand de tijd gekregen om onder de boete uit te komen. Zo moet men bewijzen dat er geen wetten zijn overtreden.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen