Home Smartphone Samsung Wireless Charger

Samsung Wireless Charger [Review]

0

Samsung heeft bij hun laatste S serie toestellen eindelijk gekozen om draadloos laden direct in hun toestellen te voegen. We hebben geen extra covers of accessoires meer nodig om onze telefoon met draadloos laden te voorzien. De Galaxy S6/S6 Edge en de S6 Edge Plus hebben deze optie en daarbij hebben ze ook een nieuwe Wireless Charger uitgebracht die we vandaag gaan doornemen.

In één oogopslag

Aan de voorzijde van de Wireless Charger zitten LED lampen verwerkt welke de status van het opladen aangeeft. Blauw geeft aan dat het toestel opgeladen wordt en Groen geeft aan dat het toestel vol is.

Waar werkt dit mee?

Deze lader (en vele andere) gebruikt het Qi standaard voor het draadloos laden van apparaten. Veel telefoons en tablets krijgen deze optie direct vanuit de doos mee (Samsung Galaxy S6/S6 Edge/S6 Edge Plus) maar velen ook niet, voor deze toestellen zijn er vaak extra accessoires te krijgen om deze er alsnog mee te laten werken. Voorbeeld hiervan is de Sony Xperia Z3/Z5, deze werkt standaard uit de doos niet met draadloos laden maar is d.m.v. een speciale back cover toe te voegen. Kijk voor je eigen telefoon/tablet welke optie er van toepassing is.

Wat is QI?

De definitie van draadloos opladen volgens Wikipedia:
“Draadloos opladen is een proces waarbij een elektrisch voorwerp wordt opgeladen zonder gebruik van draden. Dit wordt mogelijk gemaakt via inductie. Hiervoor is echter wel een speciale batterij nodig, die in staat is energie vanuit de lucht te ontvangen. […]

Plat gezegd betekent dit dat je je telefoon op een inductieplaat legt. De inductie plaat stuurt de stroom in een soort magnetisch veld naar je telefoon. Qi is een standaard die is ontwikkeld door het Wireless Power Consortium. Doordat het een open-source standaard is heeft u geen verschillende kabels nodig voor elk apparaat. U kunt met elke Qi lader ieder Qi ondersteund apparaat opladen.

Inhoud en specificaties

De Samsung Wireless Charger word geleverd met een snelstartgids. Bijna alle smartphones en tablets (behalve Apple) gebruiken (nog) Micro USB, dus kan je hem gewoon aan je bestaande lader aansluiten.

Product informatie:

  • Geschikt voor toestellen met QI-compatibiliteit of met wireless charging covers/QI receivers.
  • Input: DC5V / 2A.
  • Output: DC5V / 1A.

Als je de originele lader gebruikt van de Samsung Galaxy S6/S6 Edge/S6 Edge+ dan heeft deze een Fast Charge optie, deze optie wordt helaas niet meegenomen naar de Wireless Charger. Dit zorgt er voor dat de telefoon wat langzamer oplaadt dan normaal, voor de nacht maakt dat vaak niet uit aangezien we dan (vaak) alle tijd hebben.
De Wireless Charger zorgt er ook voor dat je toestel niet overladen wordt. Is de telefoon vol? Dan stopt hij gewoon met laden.

De Samsung Wireless Charger is verkrijgbaar bij MobileFun.nl voor €26,99.
Heb je de nieuwe Samsung Galaxy S6 Edge Plus al? Kijk dan hier voor hoesjes en overige accessoires.

Mobiele versie afsluiten