Goedkope Android One smartphones komen naar Europa

Google kondigde enige tijd geleden Android One aan. Android One toestellen beschikken niet over de allernieuwste hardware en waren in eerste instantie bedoeld voor opkomende markten.

Android One

Android One

Android One toestellen zijn voornamelijk vrij goedkope smartphones die niet over de nieuwste hardware schikken. De toestellen draaien net als de Nexus-smartphones op een kale Android-versie. Voordeel hiervan is dat gebruikers niet lang op een update hoeven te wachten. Fabrikanten als Sony en Samsung plaatsen een eigen Android-skin, het ontwikkelen hiervan duurt meestal een aantal maanden.

De zoekgigant gaat binnenkort de eerste Android One smartphone in Portugal en Spanje lanceren. In deze twee landen zal binnenkort de Aquaris A4.5 verschijnen.

Aquaris A4.5

Aquaris A4.5

De Aquaris A4.5 beschikt over een 4,5-inch scherm met een resolutie van 960 bij 540 pixels. Onder de motorkap een 1GHz Quad-Core processor van Mediatek, 1GB aan werkgeheugen en standaard 16GB opslagruimte.

Aan de achterkant van het toestel zit een 8-megapixel camera en aan de voorkant een 5-megapixel selfiecamera.

De BQ Aquaris A4.5 gaat in Spanje voor 169.90 euro over de toonbank en in Portugal moet men 179.90 euro aftikken voor de budget smartphone.

Het is vooralsnog niet bekend wanneer de goedkope Android One smartphone naar Nederland komt.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen