Google onthult Nexus 5 en Nexus 6 op 29 september

Google heeft vandaag een uitnodigingen gestuurd naar de pers voor een evenement dat op 29 september plaatsvindt. Wat we allemaal kunnen verwachten maakt Google natuurlijk niet bekend, maar het belooft ’tasty new treats’ en hands-on-time.

Google Event

Naar verwachting gaat Google tijdens het evenement de LG Nexus 5 en de Huawei Nexus 6 presenteren. Het is vrijwel zeker dat Google nieuwe toestellen gaat aankondigen, op het uitnodiging wordt namelijk hand-on tijd beloofd.

Begin september schreef het doorgaans betrouwbare website CNet al dat Google een evenement op 29 september zou houden. Tijdens het evenement zou Google twee nieuwe Nexus-smartphones en een nieuwe versie van de Chromecast aankondigen.

LG Nexus 5 2015

Huawei Nexus 6

De nieuwe Nexus smartphone die door Huawei is ontwikkeld zou een 5,7-inch QHD-scherm krijgen met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Het toestel zou uitgerust zijn met een metalen behuizing en een vingerafdrukscanner. Daarmee wordt de Huawei Nexus de eerste Nexus smartphone dat over een vingerafdrukscanner beschikt.

Onder de motorkap krijgt de Nexus smartphone van Huawei een Snapdragon 820-processor van chipfabrikant Qualcomm en een USB-C-poort.

De Huawei Nexus verschijnt tegelijk met de release van Android 6.0 Marshmallow.

LG Nexus 5

Naast de nieuwe Nexus smartphone van Huawei zou Google ook de nieuwe LG Nexus 5 willen presenteren. De Nexus 5 smartphone zou een 5,2-inch QHD-scherm krijgen met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels.

Onder de motorkap zou er een Snapdragon 808-processor aanwezig zijn en 3GB aan werkgeheugen.

Aan de achterkant van het toestel een 13-megapixel camera met optische beeldstabilisatie en een 5-megapixel variant aan de voorkant.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen