Home Smartphone Apple kondigt twee nieuwe iPhones aan: De iPhone 6S en iPhone 6S...

Apple kondigt twee nieuwe iPhones aan: De iPhone 6S en iPhone 6S Plus

0

Apple heeft tot slot vandaag de langverwachte iPhone 6S en de iPhone 6S Plus aangekondigd. Zoals verwacht zien beide iPhones hetzelfde uit als zijn voorgangers. Wel heeft Apple onder de motorkap de nodige hardware-upgrades toegepast.

iPhone 6S / iPhone 6S Plus

Laten we maar eerst beginnen met het uiterlijk van de iPhone 6S (Plus). Zoals we al dachten en eerdere geruchten al voorspelde zien beide nieuwe iPhones eruit als zijn voorgangers. Het grote verschil is dat Apple een nieuwe soort aluminium heeft gebruikt bij de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus. Ook is er een vierde kleur erbij gekomen, namelijk roségoud. Het scherm heeft Apple bedekt met een zogenoemde Ion-X-glas.

Het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino heeft de iPhone 6S en iPhone 6S Plus voorzien van een zogenoemde 3D Touch Force-scherm. Deze technologie had Apple eerder al in het scherm van de Apple Watch en de trackpad van de nieuwe MacBooks verwerkt.

De iPhone 6S en de iPhone 6S Plus hebben nu een nieuwe variant gekregen, namelijk 3D Touch. Dankzij deze technologie kunnen we straks onze nieuwe iPhones op verschillende manieren bedienen. Het scherm voelt aan hoe hard de gebruiker op het scherm drukt, om zo diverse acties te kunnen uitvoeren. Erg interessant dus.

Onder de motorkap heeft Apple de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus voorzien van een Apple A9-processor. Deze chip is volgens Apple 70 procent sneller en grafisch ook 90 procent snellere. Verder is er een nieuwe beeldprocessor en een M9-bewegingschip.

Apple is eindelijk overgestapt van een 8-megapixel camera naar een 12-megapixel variant. Zowel de iPhone 6S als de iPhone 6S Plus beschikken over een 12-megapixel camera, waarmee 4K video’s geschoten kunnen worden.

Ook de selfiecamera is door Apple onder handen genomen. De camera aan de voorkant van de iPhone 6 (Plus) is nu 5-megapixel met Retina-flitser en True Tone.

iPhone 6S & iPhone 6S Plus prijs

De iPhone 6S en de iPhone 6S Plus zijn vanaf 25 september verkrijgbaar in Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Japan, Nieuw-Zeeland, Puerto Rico, Singapore, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Helaas zitten Nederland en België niet bij de eerste groep landen. Waarschijnlijk volgen wij enkele weken later.

[table id=16 /]

https://www.youtube.com/watch?v=nAG8iNNhjYE

Mobiele versie afsluiten