Apple presenteert Apple TV 4 met vernieuwd design en veel meer

We hebben er maar liefst drie jaar op moeten wachten, maar hij is er dan eindelijk! Apple heeft vanavond de vierde generatie Apple TV, oftewel Apple TV 4, aangekondigd.

Apple Event

Apple TV 4

Het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino heeft de Apple TV flink onder handen genomen. Zo heeft het een vernieuwde design, een eigen besturingssysteem genaamd tvOS, een eigen App Store voor apps en games, afstandsbediening met touchpad en niet te vergeten Siri die van alles voor je kan regelen.

Met een eigen App Store voor games en apps zal de Apple TV 4 voor vele consumenten een must-have gadget worden. Televisiezender kunnen bijvoorbeeld een aparte app voor de Apple TV ontwikkelen en ontwikkelaars kunnen hun games naar de woonkamer brengen.

Games spelen kan je met behulp van de nieuwe afstandsbediening met touchpad doen. De touchpad werkt zo een beetje als je touchscreen van je smartphone of tablet. Om bewegingen te maken kan je heen en weer swipen en op de touchpad klikken. We kunnen straks dus een hoop games voor de Apple TV 4 verwachten die in het verleden enkel beschikbaar was voor de iPhone, iPad en iPod touch.

Apple heeft diverse ontwikkelaars al toegang gegeven om apps en games voor de Apple TV te ontwikkelen. Zo zijn er al apps van onder meer Netflix, HBO GO, Hulu, Disney Infinity Star Wars, Guitar Hero, Crossy Road, Beat Sports en Airbnb verkrijgbaar via de App Store van Apple TV 4.

Wie de nieuwe Apple TV 4 afstandsbediening met touchpad niets vindt kan ook zijn iPhone of een gamepad gebruiken om te gamen.

Apple Event

Een hele belangrijke toevoeging voor de Apple TV 4 is digitale spraakassistent Siri. Met Siri kan je op de nieuwe Apple TV met stemcommando’s zoeken naar onder meer films, tv-series en veel meer.

De nieuwe Apple TV draait net zoals de iPad Air 2, iPhone 6 en de iPhone 6S Plus op een 64-bits Apple A8-processor. Ook is er ondersteuning voor Bluetooth 4.0, 802.11ac Wi-Fi met MIMO en een infraroodontvanger voor de afstandsbediening.

Apple TV 4 prijs

De Apple TV 4 is vanaf eind oktober verkrijgbaar en heeft een vanaf prijs van 149 dollar.

  • Apple TV 32GB: 149 dollar
  • Apple TV 64GB: 199 dollar

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen