Home Tablet Hier is die dan! Maak kennis met de iPad Pro

Hier is die dan! Maak kennis met de iPad Pro

0

Apple heeft vanavond tijdens het media evenement een hoop nieuwe producten aangekondigd. Eén van de nieuwe producten is de veelbesproken iPad Pro. De iPad Pro met een schermformaat van 12,9-inch is de grootste iPad tot nu toe.

iPad Pro

Met de iPad Pro richt Apple zich meer op het bewerken van documenten, creatieve toepassingen en productiviteit. Qua design lijkt de iPad Pro erg op de huidige iPad Air 2, het grote verschil is het enorme scherm.

Dankzij een schermformaat van 12,9-inch kan je twee apps tegelijk draaien en naast elkaar zien op hetzelfde scherm. Het scherm van de iPad Pro heeft volgens Apple maar liefst 5,6 miljoen pixels, dit is zelfs meer pixels dan een MacBook Pro met een Retina-scherm.

Onder de motorkap beschikt de iPad Pro over een derde generatie 64-bits Apple A9X-processor. De nieuwe A9X-chip is 70 procent sneller en 90 procent snellere graphics dan de huidige Apple A8-chip. Volgens Phil Schiller is de processor van de iPad Pro 80 procent sneller dan alle laptops die de afgelopen 12 maanden wereldwijd zijn verscheept.

De batterijduur van de iPad Pro is 10 uur en bevat vier speakers. Wel is de iPad Pro met 6,9 millimeter iets dikker dan de huidige iPad Air 2 en met een gewicht van 712 gram ook iets zwaarder. Aan de achterkant van de iPad Pro zit een 8-megapixel iSight camera.

Tot slot brengt Apple ook twee nieuwe accessoires naar de iPad Pro. Een toetsenbord genaamd Smart Keyboard kost 169 dollar en een stylus pen genaamd Apple Pencil voor 99 dollar.

iPad Pro prijs

De iPad Pro is vanaf november verkrijgbaar in de kleuren zilver, goud en spacegrijs en heeft een vanaf prijs van 799 dollar.

  • iPad Pro 32GB: 799 dollar
  • iPad Pro 64GB: 949 dollar
  • iPad Pro 128GB: 1079 dollar
  • Apple Pencil: 99 dollar
  • Smart Keyboard: 169 dollar
Mobiele versie afsluiten