PC-versie GTA 5 komt begin januari

De zeer populaire game Grand Theft Auto V komt volgens Eurogamer begin januari naar de PC. Eurogamer beroept zich op meerdere, anonieme bronnen binnen de game-industrie. Al zou een PC-versie van GTA 5 natuurlijk niet uit de lucht komen vallen.

Grand Theft Auto V

Eerder hadden een aantal modders namelijk informatie uit een configuratie-bestand van GTA V weten te halen. In de configuratie-bestand was er een melding gemaakt van pc configuration overrides en orbis. Orbis is het besturingssysteem van de ontwikkellaars-versie van de PlayStation 4.

Als we naar het verleden kijken werd GTA 4 eerst op de consoles uitgebracht. De PC-versie van GTA 4 werd pas na 6 maanden uitgebracht. Waarschijnlijk is Rockstar dit ook van plan bij GTA 5. Wij zelf verwachten naast de PC-versie ook een versie voor de Xbox One en PlayStation 4 versie van GTA 5.

Rockstar verwijst echter in een officiële reactie nog steeds naar een eerder statement: De enige versie van de game die we hebben aangekondigd zijn die voor Xbox 360 en PlayStation 3.

Het zou natuurlijk dom zijn van Rockstar om nu een PC, Xbox One en PlayStation 4 release te aankondigen. Nu wordt GTA 5 namelijk massaal verkocht, maar gamers die op de next-gen consoles zitten te wachten zouden dan GTA 5 nu niet kopen. Persoonlijk denk ik dat Rockstar dubbel wil cashen. Tijd zal ons leren..

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen