Samsung: “Gear S2-smartwatch gaat later ook iOS ondersteunen”

Samsung kondigde vorig week tijdens techbeurs IFA 2015 een nieuwe ronde smartwatch genaamd Gear S2 aan. De Samsung Gear S2 ligt vanaf oktober in de winkelschappen en heeft een vanaf prijs van 349 dollar.

Gear-S2

Samsung Gear S2

De Samsung Gear S2 is het eerste smartwatch van Samsung dat niet op Android Wear draait. Het apparaat draait op Samsung’s eigen besturingssysteem Tizen. Net zoals meeste smartwatches moet de Gear S2 ook aan een smartphone gekoppeld worden om alle features te kunnen gebruiken.

Hoewel de Gear S2 op Tizen draait, werkt het slimme horloge ook in samenwerking met een Android smartphone. Toegang tot Android-apps heeft de Gear S2 echter niet.

Google heeft onlangs een nieuwe Android Wear-app voor iOS gelanceerd, waarmee je Android Wear smartwatches ook aan een iPhone kunt koppelen. Omdat de Gear S2 niet op Android Wear draait kan het de app niet gebruiken.

Samsung laat aan Digital Spy weten dat de Gear S2 in de toekomst ook ondersteuning zal krijgen voor iOS-apparaten. Het Zuid-Koreaanse tech-gigant gaat zelf iets in elkaar knutselen om iOS ondersteuning te kunnen bieden. Wanneer we de ondersteuning kunnen verwachten maakte Samsung niet bekend.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen