Chinese studenten verplicht om stage te lopen in PS4-fabriek

Chinese studenten die studeren aan de Xi’an Institute of Technology zouden gedwongen zijn om stage te lopen in een fabriek van Foxconn. In de fabriek moeten de studenten delen van de assemblage van de Playstation 4 voor hun rekening nemen. Dat meldt een Chinese website.

PlayStation 4

De studenten moeten stage lopen in de Yantai-fabriek van Foxconn, waar de nieuwe PS4 van Sony wordt gefabriceerd. De studenten moeten onder andere onderdelen van de PlayStation 4 aan elkaar moeten verlijmen, onderdelen verpakken en van stickers voorzien.

De werktijden van de studenten zouden net als de reguliere fabrieksarbeiders hetzelfde zijn. Het verschil is dat studenten gratis moeten werken. Foxconn geeft aan dat studenten vrij zijn om te stoppen met hun stage, de universiteit was niet beschikbaar voor commentaar

Volgens Oriental Daily, een krant uit Hong Kong, zijn de studenten verplicht om in een fabriek van Foxconn te werken. Anders lopen ze de nodige studiepunten mis, waardoor ze anders niet hun studie succesvol kunnen afronden.

De PlayStation 4 is vanaf 15 november verkrijgbaar in de VS en is vanaf 29 november te koop in Nederland en België.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen