Home Smartphone iPhone 7 krijgt ander scherm met 4K-resolutie en dunne schermranden

iPhone 7 krijgt ander scherm met 4K-resolutie en dunne schermranden

0

Apple gaat volgende week woensdag 9 september de veelbesproken iPhone 6S en de iPhone 6S Plus aankondigen. Zoals je het vaker hebt gelezen zullen beide iPhones dezelfde design krijgen als zijn voorgangers.

De nieuwe iPhone 6S en de iPhone 6S Plus zullen voornamelijk achter de behuizing een upgrade krijgen. Denk hierbij aan een drukgevoelige Force Touch-scherm, 12-megapixel Ultra HD-camera, Apple A9-processor, 2GB werkgeheugen, ondersteuning voor het 4G+ netwerk en mogelijk een OLED-scherm.

iPhone 7

Over een kleine weekje is de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus een feit. Daarna beginnen de geruchten te komen over de toekomstige iPhone 7. Het Chinese website DigiTimes is inmiddels al begonnen!

Volgens de bronnen van DigiTimes krijgt de iPhone 7 een nieuwe schermtechnologie die 4K-resolutie en dunnere schermraden mogelijk maakt.

Apple maakt sinds de komst van de iPhone 5 gebruik van in-cell-touchscreens. Daarbij bestaat het scherm en de touchsensoren uit één laag. Dankzij de in-cell-technologie werd het scherm van de iPhone dunner en lichter, maar de technologie bracht ook nadelen met zich mee. Zo zouden de randen van een in-cell-scherm minder gevoelig zijn en zijn er diverse productieproblemen geweest.

Apple gebruikte vanaf de eerste originele iPhone tot en met de iPhone 4S een zogeheten glass-to-glass-technologie, waarbij de touchsensoren en het scherm los op elkaar lagen.

Het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino zou voor de toekomstige iPhone 7 overwegen om over te stappen naar de zogeheten glass-to-glass-technologie. Dankzij deze technologie kan de iPhone 7 in theorie dunnere schermraden krijgen en maakt het 4K-resolutie mogelijk.

Mobiele versie afsluiten