Sony onthult Xperia Z5, Xperia Z5 Compact en Xperia Z5 Premium

Sony heeft zojuist tijdens techbeurs IFA drie nieuwe smartphones aangekondigd. De Sony Xperia Z5, Xperia Z5 Compact en de eerste 4K smartphone ter wereld, de Xperia Z5 Premium. De Xperia Z5 en de Xperia Z5 Compact zijn vanaf begin oktober verkrijgbaar en de Xperia Z5 Premium ligt vanaf november in de winkelschappen.

Sony-Xperia-Z5

Sony Xperia Z5 serie

De nieuwe Xperia Z5 Compact heeft een 4,6-inch scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. De Xperia Z5 heeft een 5,2-inch Full HD-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels.

Onder de motorkap hebben beide smartphones een Snapdragon 810-processor van chipfabrikant Qualcomm en 3GB aan werkgeheugen.

Standaard hebben beide toestellen 32GB aan opslagruimte. De opslagruimte kan uitgebreid worden met een microSD-kaart.

Sony Xperia Z5 Premium

Het derde toestel dat Sony vandaag heeft geintroduceerd is de Xperia Z5 Premium. De nieuwe Sony Xperia Z5 Premium beschikt over een 5,5-inch Ultra HD-scherm met een zeer hoge resolutie van 3840 bij 2160 pixels.

Onder de motorkap hebben alle drie de smartphones een Snapdragon 810-processor, 3GB aan werkgeheugen en standaard 32GB aan opslagruimte.

Zoals de specificaties hebben alle drie de toestellen ook hetzelfde camera. Aan de achterkant zit een gloednieuwe grote 1/2.3 Exmor RS for mobile 23MP-sensor en een F2.0 G-lens. Volgens Sony heeft de Xperia Z5 serie de snelste autofocus van alle smartphones, 0,037 seconden. Aan de voorkant beschikt alle drie de smartphones over een 5-megapixel camera met een groothoeklens, waarmee ook Full HD-video’s opgenomen kunnen worden.

Verder zijn de toestellen waterdicht en stofbestendig. Tot slot heeft Sony een vingerafdrukscanner in de aan/uit-knop verwerkt. Deze is aan de zijkant van het toestel verwerkt.

De Xperia Z5 is toegankelijk voor tot wel vijf profielen. Zo kan er makkelijk geswitcht worden tussen gebruikers of bijvoorbeeld zakelijk en privégebruik.

Adviesverkoopprijzen

  • Xperia Z5 Compact: € 599,-
  • Xperia Z5: € 699,-
  • Xperia Z5 Premium: € 799,-

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen