Popcorn Time’s populariteit is te wijten aan Hollywood

Popcorn Time is momenteel een van de populairste streamingdienst voor films en tv-series. In een interview met TorrentFreak geeft de anonieme ontwikkelaar aan dat het succes van Popcorn Time te danken is aan Hollywood.

popcorn time

Volgens de maker van popcorntime.io moeten grote film studios een legale tegenhanger van Popcorn Time maken. Consumenten zijn bereid te betalen, maar veel van hen weigeren te betalen voor een te kleine aanbod en allemaal restricties per land.

Dankzij zulke kunstmatige limitaties zijn consumenten noodgedwongen om illegale bronnen te gebruiken. Zo zou de prijs en de licentiedeals per land de grote boosdoener zijn volgens de ontwikkelaar.

Als voorbeeld noemt hij dat 20 dollar in de VS niet hetzelfde is in Oeganda. Ook het filmaanbod dat per land verschilt een obstakel. Waarom moeten mensen bijvoorbeeld in Frankrijk twee jaar op hetzelfde film wachten die in de VS al langer beschikbaar is? Terwijl zij ook hetzelfde bedrag per maand betalen.

Omdat de filmindustrie tekort schiet bij de overgang naar de moderne tijd, gaan mensen vaker illegale streamingdiensten gebruiken. Zo simpel ligt het volgens ons”, aldus anonieme ontwikkelaar van Popcorn Time.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen