iPhone 6S (Plus) krijgt 12-megapixel Ultra HD-camera

Apple heeft gisteravond een uitnodiging gestuurd naar de Amerikaanse pers voor een iPhone-event dat op woensdag 9 september. De Apple keynote begint om 19:00 uur Nederlandse tijd en naar verwachting kunnen we minimaal twee nieuwe iPhones verwachten.

Apple iPhone 6S Plus

Op de uitnodiging heeft Apple de nadruk gelegd op zijn digitale spraakassistent Siri. “Hey Siri, Give us a hint” (Hey Siri, geef ons een hint) is het enige wat er op de uitnodiging staat.

Als je op je iPhone, iPad of iPod touch de Engelstalige Siri om een hint vraagt, krijg je de volgende antwoorden:

Siri-hint

iPhone 6S (Plus)

Wat Apple allemaal voor ons in petto heeft kunnen we je natuurlijk niet met zekerheid zeggen, maar wat wel een zekerheid is de komst van minimaal twee nieuwe iPhones; de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus.

Qua ontwerp zullen beide iPhones grotendeels identiek zijn aan hun voorgangers. De vernieuwingen zullen meerendeel onder de behuizing bevinden. Denk hierbij aan een drukgevoelig Force Touch-scherm, snellere processor en verbeterde draadloze functies.

Ultra HD-camera

Het doorgaans goed ingelichte website 9to5mac heeft vandaag nieuwe informatie in handen gekregen over de camera van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus.

Volgens de bronnen van 9to5mac heeft Apple de camera van de nieuwe iPhones flink onder handen genomen. Zo zou de huidige 8-megapixel camera vervangen zijn voor een 12-megapixel Ultra HD-camera. Dankzij dit nieuwe 4K-camera zouden beide iPhones in Ultra HD kunnen filmen met een resolutie van maar liefst 3840 bij 2160 pixels.

Ook heeft het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino de selfiecamera verbeterd. Die zou nu een betere sensor krijgen, waarmee het betere foto’s onder donkere omstandigheden kan maken.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen