Sony Xperia Z5 krijgt Ultra HD-scherm

Sony zou volgens de laatste geruchten drie nieuwe smartphones tijdens techbeurs IFA willen presenteren. De officiële namen zijn nog niet bekend, maar om het je gemakkelijk en volgbaar te maken noem ik ze Premium, Standaard en Compact.

Sony Xperia Z5

Sony Xperia Z5

Het doorgaans goed ingelichte Evan Blass heeft van zijn anonieme bronnen vernomen dat Sony tijdens techbeurs IFA drie versies van de Xperia Z5 wil aankondigen. De smartphones zouden alle drie een andere schermformaat als schermresolutie krijgen.

Xperia Z5 Premium

We beginnen direct bij de high-end versie. De Xperia Z5 Premium zou het eerste smartphone zijn met een Ultra HD oftewel 4K-scherm.

De Sony Xperia Z5 Premium zou een over een 5,5-inch Ultra HD-scherm beschikken met een zeer hoge resolutie van 3840 bij 2160 pixels. Dit resolutie telt maar liefst vier keer zoveel beeldpunten als een standaard Full HD-scherm. Een 5,5-inch scherm met zo’n hoge resolutie zou 801 pixels per inch tonen.

Xperia Z5 Standaard

Het tweede toestel zou de standaard Sony Xperia Z5 moeten zijn. De Xperia Z5 zou een 5,2-inch Full HD-scherm krijgen met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels.

Xperia Z5 Compact

Tot slot zou Sony een kleinere budget versie van Xperia Z5 willen presenteren. Deze zal waarschijnlijk de Sony Xperia Z5 Compact gaan heten. De Xperia Z5 Compact zou een 4,6-inch scherm met een resolutie 1280 bij 720 pixels krijgen.

Alle drie de smartphones krijgen naar verluidt een camera van 23-megapixels met f/1.8-apertuur en een vingerafdrukscanner.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen