Autofabrikant Daimler wil samenwerking met Apple en Google

Dieter Zetsche, CEO van autofabrikant Daimler, ziet mogelijkheden dat zijn bedrijf in de toekomst auto’s gaat ontwikkelen in samenwerking met Apple en Google. Input van experts op het gebied van software en telecom zijn volgens de topman zeer welkom.

Dieter-Zetsche

Zowel Apple als Google zijn al een tijdje achter de schermen bezig met het ontwikkelen van een zelfrijdende auto. Apple heeft inmiddels al een hoop experts van onder meer Tesla, Volkswagen, BMW en Ford binnengehaald.

In het kwartaalmagazine Deutsche Unternehmerboerse laat Dieter Zetsche weten dat software voor zelfrijdende auto’s een belangrijke component is geworden. De markt is volgens de topman open voor nieuwe deelnemers zoals de Amerikaanse tech-giganten.

“Apple en Google willen systeemsoftware leveren voor auto’s en het hele ecosysteem rond Google en Apple naar het voertuig brengen”, zegt Zetsche. “Dat kan voor beide partijen interessant zijn.”

Volgens de topman past het niet in de strategie van Daimler om als een leverancier te dienen voor de tech-giganten. Een joint venture met Google of Apple zou een optie kunnen zijn. ”Maar ik praat puur fictief”, benadrukte hij.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen