Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain online modus is niet gratis

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain ligt vanaf 1 september in de winkelschappen voor de PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en PC. Naast de story mode krijgt MGS V ook een online modus genaamd Forward Operating Base (FOB).

Metal-Gear-Solid-V--The-Phantom-Pain

Het lijkt erop dat de online modus niet gratis is. Gamers moeten straks een zogeheten MB Coins kopen om FOB te kunnen spelen. MB Coins moet men kopen met echt geld, hoe duur de MB Coins zijn is vooralsnog niet bekend.

Om Forward Operating Base te kunnen spelen dient men eerst een openwatergebied te kopen. Zodra je een eigen zeebasis hebt gebouwd kan je andere spelers aanvallen en kunnen andere jouw ook aanvallen.

GameSpot heeft uitgever Konami benaderd om te vragen waarom de prijzen van MB Coins nog niet bekend zijn. Een woordvoerder gaf aan dat de details van de online modus eerst nog uitgewerkt moeten worden. Hij verwacht dat dit komende week gebeurt.

Het was eerder al bekend dat Metal Gear Solid 5 over microtransacties beschikt. GameSpot meldt nu dat je verplicht bent om MB Coins te kopen om aan de optionele FOB modus deel te nemen. Je kan namelijk alleen met MB Coins een PvP-module aan je Mother Base toevoegen.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen