Nintendo werkt aan nieuwe gameconsole zonder fysieke schijfjes

Nintendo werkt aan een nieuwe gameconsole waarbij games enkel via het internet gedownload kunnen worden. Het toekomstige gameconsole zou geen fysieke schijfjes meer gebruiken.

nintendo

Dat blijkt uit een octrooi aanvraag van Nintendo dat in februari van dit jaar in de Verenigde Staten is aangevraagd. Het octrooi aanvraag is door een NeoGAF-gebruiker ontdekt.

De toekomstige gameconsole van Nintendo zou via een netwerkverbinding games ophalen en lokaal opslaan op de harde schijf van de spelcomputer.

Games van onder meer PS4, Xbox One en Wii U worden momenteel zowel digitaal als optische schijf aangeboden. Het octrooi noemt het ontbreken van optische schijven als een voordeel voor de consument. Je hoeft dan geen opslagmedium meer te kopen.

Naast een nieuwe gameconsole zou Nintendo ook aan een nieuwe controller werken. De nieuwe type controller zou over een scherm beschikken en een techniek die formeel Speed Control Processing heet.

Het is momenteel niet duidelijk of het octrooi de nieuwe Nintendo console genaamd NX bedoeld. Die gameconsole staat momenteel bekend als codenaam NX en wordt volgend jaar door Nintendo onthuld.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen