iPad Pro krijgt geen Force Touch scherm maar een drukgevoelige stylus

Met de komst van de Apple Watch introduceerde Apple een zogeheten Force Touch-scherm. Het scherm kan dankzij Force Touch aanvoelen hoe hard men drukt, waardoor het voor een andere interactie kan zorgen dan een normale tik op het scherm.

Apple heeft ook de trackpads van nieuwe MacBooks voorzien van Force Touch. Als we de laatste geruchten mogen geloven zal de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus ook een Force Touch-scherm krijgen.

iPad Pro Stylus Pen

iPad Pro

Het doorgaans goed ingelichte analist Ming-Chi Kuo meldt dat ook de veelbesproken iPad Pro ondersteuning zal krijgen voor Force Touch. De iPad Pro zou naar verwachting een 12,9-inch scherm krijgen. De analist verwacht dat zo’n grote schermformaat niet een Force Touch-scherm kan krijgen.

Om de iPad Pro toch van Force Touch-functies te kunnen voorzien zou Apple een stylus pen uit willen brengen die dit mogelijk maakt. In plaats van het scherm zou de stylus pen moeten aanvoelen hoe hard men op het scherm drukt.

Volgens Kuo wordt de stylus pen een optionele accessoire die niet standaard wordt geleverd, deze zou los bij de iPad Pro bijgekocht kunnen worden.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen