Streamingdienst Popcorn Time ligt onder vuur

Popcorn Time waarmee nieuwe films en tv-series gratis gestreamd kunnen worden ligt onder vuur. In de Verenigde Staten worden 11 gebruikers van de illegale streamingdienst aangeklaagd en in Denemarken zijn 2 mensen opgepakt die een informatieve website hadden gebouwd over Popcorn Time.

popcorn time

De makers van de film The Cobbler eisen via de rechter de namen van de elf Amerikanen die via Popcorn Time hun film hebben gestreamd. De makers van The Cobbler hebben naar eigen zegge de ip-adressen geobserveerd en bevestigd dat er zowel gekeken al sgedistribueerd is en eisen van provider Comcast de gegevens van de elf Amerikanen.

Het is niet de eerste keer dat er in de Verenigde Staten mensen worden aangeklaagd voor downloaden en uploaden uit illegale bronnen. Het is volgens TorrentFreak wel voor het eerst dat men specifiek gericht is op Popcorn Time.

Ook in Nederland is het gebruik van Popcorn Time en dergelijke diensten illegaal. De Nederlandse overheid heeft echter besloten niet actief achter individuele downloaders aan te gaan, maar het staat filmmakers vrij dit wel te doen.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen