Samsung onthult Galaxy Note 5

Samsung heeft vandaag twee nieuwe smartphones aangekondigd. Het betreft de Galaxy S6 Edge+ en de Galaxy Note 5. In tegenstelling tot de Galaxy S6 Edge+ zal de Galaxy Note 5 niet in Nederland worden verkocht.

De Samsung Galaxy S6 Edge+ ligt vanaf begin september in de winkelschappen. Het 32GB model gaat 799 euro kosten en het 64GB model wordt vooralsnog niet niet in Nederland verkocht.

Samsung Galaxy Note 5

Galaxy Note 5

Samsung heeft het ontwerp van de Galaxy Note 5 meer richting de Galaxy S6-lijn getrokken. Zo heeft het een metalen frame en een glazen achterkant. Qua specificaties is de Note 5 identiek als de Galaxy S6 Edge Plus.

Galaxy Note 5 specificaties

De specs van de Galaxy Note 5 is identiek aan de vandaag aangekondigde Galaxy S6 Edge+. Dat is ook het reden waarom de Note 5 niet in Europa verkocht zal worden. Het Zuid-Koreaanse tech-gigant wil zo de concurrentie tussen de twee smartphones vermijden.

Onder de motorkap beschikt de Galaxy Note 5 over dezelfde Samsung Exynos-processor als de S6 Edge+, 4GB aan werkgeheugen, standaard 32GB aan opslagruimte, dezelfde 16-megapixel camera aan de achterkant en een 5-megapixel variant aan de voorkant.

Het schermformaat is 5,7-inch met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. De afmetingen van de Galaxy Note 5 zijn 153.2 x 76.1 x 7.6 millimeter en weegt 153.2 gram.

De Note 5 wordt niet in Europa uitgebracht. In Nederland zal dus alleen de Galaxy S6 Edge+ verkocht worden om concurrentie tussen de twee toestellen te vermijden. De S6 Edge+ is vanaf begin september te koop in Nederland. Het 32 GB-model gaat 799 euro kosten, het 64 GB-model wordt vooralsnog niet verkocht.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen