Nieuwe Apple TV met touchpad afstandsbediening komt in september

Het is alweer drie jaar geleden dat Apple een nieuwe Apple TV heeft uitgebracht. Volgens de laatste geruchten kunnen we in september een nieuwe Apple TV verwachten.

John Paczkowski van Buzzfeed meldt op basis van zijn anonieme bronnen dat Apple van plan is om dan eindelijk een nieuwe Apple TV te lanceren. Het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino zou in september samen met de nieuwe iPhones een vernieuwde Apple TV aankondigen.

Apple TV

Nieuwe Apple TV

Apple was eigenlijk van plan om de Apple TV tijdens ontwikkelaarsconferentie WWDC in juni te onthullen, maar die plannen werden geschrapt. Apple wilde volgens Buzzfeed meer aandacht besteden aan de onlangs gelanceerde Apple Music en OS X El Capitan.

De vernieuwde Apple TV zou een afstandsbediening krijgen met een touchpad. Met de touchpad zou je gemakkelijk door het menu kunnen navigeren. Bij de huidige Apple TV’s heeft de afstandsbediening een vierpuntsdruktoets. Deze zou vervangen worden voor een touchpad. De fysieke play-/pauzeknop en het menuknop zouden ook in de nieuwe afstandsbediening te vinden zijn.

De settopbox zou een snellere Apple A8-processor en meer opslagruimte krijgen. Tot slot krijgt de Apple TV een eigen App Store en kan het bestuurd worden met spraakassistent Siri.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen