Olixar Aquafonik Splash Proof BT Speaker [Review]

Wie wilt er nou niet lekker naar muziek luisteren tijdens het douchen? I know i do! Zelf had ik altijd het probleem dat ik de tv in de woonkamer best hard moet zetten als ik het in de badkamer nog wou horen met als gevolg dat me vriendin er wakker van werd of dat ik zeker wist dat de buren van 2 deuren verderop lekker mee konden genieten. Eigenlijk zocht ik al een tijd naar een waterbestendige speaker voor in de badkamer en deze heb ik eindelijk gevonden!

Specificaties en inhoud

  • Bluetooth-ondersteuning: 3.0 + EDR (enhanced data rate)
  • Bereik: 10 Meter
  • Zendfrequentie: 2,4Ghz
  • Voeding: DC5V 100-120mA
  • Batterij: 3.7V 400mAh lithium
  • Oplaadtijd: Ca. 3 uur
  • Operationele tijd: Ca. 6 uur
  • Mogelijkheid voor bellen door de ingebouwde microfoon en telefoon toets.
Olixar verpakking1

Meegeleverd met een USB oplaadkabel en een zuignap om deze aan de muur of douchecabine te bevestigen. De USB kabel zou je kunnen verbinden met een PC/Laptop of aan een USB lader die vaak bij een Tablet en/of Telefoon wordt bijgeleverd.

Olixar inhoud1
Olixar inhoud2

Compatibiliteit

Omdat Bluetooth een vrij universele verbindingsmogelijkheid is zou je deze speaker kunnen koppelen met verschillende apparaten, Android of iOS maakt niet uit. Voor iOS hebben ze wel 2 extra opties die bij Android niet beschikbaar zijn namelijk de ondersteuning voor Siri en de mogelijkheid om de resterende batterijcapaciteit weer te geven op een iPhone of iPad. Siri wordt benaderd door 2x op de telefoon toets te drukken en in de microfoon te praten.

Hup! Naar de badkamer!

Na het volledig opladen van de speaker gaan we deze natuurlijk gelijk uitproberen! Koppelen met de Samsung Galaxy S6 gaat net zo makkelijk als dat je verwacht van een Bluetooth accessoires. Aan/Uit knop ingedrukt houden tot de speaker 2 verschillende indicatiekleuren laat zien, zoeken naar Bluetooth apparaten via de telefoon/tablet en de standaard code van 0000 invullen en hij doet het. Ophangen gaat via de bijgeleverde zuignap voor aan de muur of glas (indien douchecabine).

Olixar hang1

Tablet, check. Bluetooth verbinding, check. Playlist, check, Play! Speaker begint met muziek afspelen en het eerste wat ik dacht ”WOW, komt dat daar uit?”. Volume, helderheid en bas van de speaker is hoger dan ik had verwacht van zo’n kleine speaker. Me vriendin kwam ook gelijk even kijken aangezien ze dit vanuit de woonkamer al kon horen, probleem van haar wakker maken of dat de buren kunnen meegenieten wordt hier dus niet mee opgelost blijkbaar maar heb nu wel muziek direct in de badkamer en daar ging het uiteindelijk om.

Tijdens de eerste keer douchen had ik wel dat de zuignap los liet en dat de speaker op de grond viel en het klepje van de lader open sprong. Gelukkig niet in het water maar dit moet niet vaker gebeuren aangezien hij dan niet waterbestendig is. Weet niet of dit komt omdat de tegeltjes misschien vettig zijn of hoe dit gaat aan het glas van een douchecabine. Ik heb er voor gekozen de zuignap los te halen en de speaker aan een schroefje te bevestigen, werkt perfect!

Olixar ophang2

Knoppenbediening

Aan/Uit (houd langer ingedrukt om nieuwe apparaten te koppelen).
Play/Pause.
Telefoon (tik 2x om Siri te activeren/houd langer ingedrukt om nummer opnieuw af te spelen).
Vorig nummer (houd langer ingedrukt voor volume omlaag)
Volgend nummer (houd langer ingedrukt voor volume omhoog)

Olixar button

Conclusie

Verbaasd dat zo’n compacte speaker zo veel power en plezier kon bieden. En dat voor (in mijn ogen) een laag bedrag! Minder tevreden over de zuignap maar heb dat zelf makkelijk en snel kunnen verhelpen. Dit zegt niet dat iedereen hier tegenaan zal lopen. Ben jij op zoek naar een speaker voor in de badkamer? Dan zou ik deze zeker proberen! Op moment van schrijven is deze type vervangen door een ander van het zelfde merk en soortgelijke specificaties.

De Olixar Aqualux speaker is verkrijgbaar op MobileFun.nl voor €28,49

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen

Olixar Aquafonik Splash Proof BT Speaker [Review] Wie wilt er nou niet lekker naar muziek luisteren tijdens het douchen? I know i do! Zelf had ik altijd het probleem dat ik de tv in de woonkamer best hard moet zetten als ik het in de badkamer nog wou horen met als...