Apple heeft wederom een recordwinst geboekt

Apple heeft zijn kwartaalcijfers van het tweede kwartaal van 2015 bekendgemaakt. In het tweede kwartaal van 2015 heeft Apple een omzet van 49,6 miljard dollar geboekt. In de maanden april, mei en juni werd er een winst gemaakt van maar liefst 10,7 miljard dollar. Dat is hoger dan ooit tevoren in een tweede kwartaal.

Apple logo

Vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar steeg de winst dit jaar met maar liefst 39 procent. De omzet steeg met 32,6 procent. De recordwinst heeft het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino onder meer te danken aan de sterke verkopen in China. In China stegen de verkopen met 112 procent tot 13,2 miljard dollar.

iPhone

In het tweede kwartaal van 2015 heeft Apple in totaal 47,5 miljoen iPhones weten te verkopen. In dezelfde periode een jaar eerder was dit nog 35,2 miljoen exemplaren. Volgens Apple zijn het aantal Android-gebruikers dat naar een iPhone zijn overgestapt hoger dan ooit.

iPad

Apple heeft wederom minder iPads verkocht dan voorgaande periodes. In de afgelopen drie maanden zijn er 10,9 miljoen iPads over de toonbank gegaan. In het tweede kwartaal van 2014 lag dit aantal nog op 13,2 miljoen exemplaren.

Mac

In de afgelopen drie maanden zijn er iets meer Macs verkocht. In de maanden april, mei en juni zijn er 4,8 miljoen Macs over de toonbank gegaan. In hetzelfde periode een jaar eerder was dit nog 4,4 miljoen exemplaren.

Apple Watch

Apple heeft wederom de exacte verkoopcijfers van de Apple Watch niet bekendgemaakt. Wel gaf Tim Cook, CEO van Apple, aan dat de Apple Watch verkopen hoger liggen dan de verkopen van de eerste iPhone en de eerste iPad in hun eerste negen verkoopweken.

De omzet die Apple met de Apple Watch maakt wordt in de categorie overige vermeld. Onder die categorie vallen meer onder iPods en Beats electronica. De omzet uit de overige categorie groeide in een jaar tijd ongeveer met een miljard dollar.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen