Samsung en Apple werken aan ingebouwde simkaart

Momenteel zijn er drie verschillende formaten simkaarten in de omloop. Een normale simkaart (dit is direct de grootste simkaart), een micro-simkaart (iets kleiner dan de normale simkaart) en een nano-simkaart (dit is de kleinste simkaart).

simkaart

Als alles volgens planning gaat hebben we eind 2016 helemaal geen simkaarten meer nodig. GSMA, brancheorganisatie voor de mobiele industrie, werkt namelijk samen met Apple en Samsung aan een ingebouwde simkaart. Een ingebouwde simkaart zou het voor consumenten gemakkelijker maken om tussen providers te wisselen en een einde maken aan de verschillende formaten simkaarten.

Een ingebouwde simkaart is niet echt iets nieuws. Apple biedt iPad Air 2 gebruikers in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië al een ingebouwde simkaart genaamd Apple SIM. Consumenten kunnen met zo’n iPad Air 2 kunnen maandelijks wisselen van aanbieder voor mobiel internet. In plaats van een simkaart heeft men dan een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.

Als de plannen van GSMA goedkeuring krijgt, zouden toekomstige smartphones en tablets uitgerust worden met een ingebouwde simkaart. Mogelijk kunnen we straks dan ook onze abonnementen vanaf verschillende apparaten gebruiken.

GSMA meldt dat diverse fabrikanten en mobiele providers hun akkoord hebben gegeven. Apple en Samsung maken deel uit van de nieuwe sim-specificatie.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen