Samsung Gear A (Orbis) smartwatch specificaties

Afgelopen tijd hebben we zoveel Galaxy Note 5 nieuws voorbij zien komen, dat we Samsung’s aankomende smartwatch zijn vergeten. Samsung zal zijn nieuwe Gear A smartwatch met codenaam Orbis volgende maand samen met de Note 5 aankondigen.

Het Zuid-Koreaanse tech-gigant is zo vriendelijk geweest om een paar specificaties van de Gear A smartwatch te openbaren via zijn officiële ontwikkelaar SDK.

Samsung Gear A

Samsung Gear A

De Gear A smartwatch krijgt onder de motorkap een Exynos 3472 dual-core processor dat geklokt is op 1.2GHz, een Mali-400 MP4 GPU dat op 450MHz is geklokt, 768MB werkgeheugen, 4GB aan opslagruimte, een 250mAh batterij en Bluetooth 4.1.

Jet schermformaat is vooralsnog niet bekend, maar volgens het doorgaans betrouwbare website SamMobile heeft de Orbis smartwatch een ronde AMOLED-scherm met een resolutie van 320 bij 320 pixels.

Aan de zijkant van het ronde scherm is er een roterende ring, waarmee de gebruiker de smartwatch kan besturen. Ook zou er een knopje aan de zijkant zijn, waarmee de gebruiker door de software heen kan scrollen.

Tot slot komt de Samsung Gear A smartwatch ook beschikbaar in een Wifi-versie. Hierdoor kan de smartwatch zonder de tussenkomst van een smartphone verbindingen leggen met het internet.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen