Samsung presenteert Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge+ op 12 augustus en vanaf 21 augustus te koop!

Normaliter onthult Samsung zijn Galaxy Note-toestellen tijdens de gadgetbeurs IFA begin september. Het lijkt er nu op dat Samsung het dit jaar anders wilt aanpakken. Het Zuid-Koreaanse tech-gigant gaat namelijk de Galaxy Note 5 en de Galaxy S6 Edge+ op 12 augustus tijdens een eigen evenement onthullen.

Galaxy S6 Edge Plus

Vorige week schreven zowel WSJ als Reuters dat Samsung de lancering van de Galaxy Note 5 willen vervroegen om directe concurrentie met de iPhone 6S en iPhone 6S Plus te vermijden. Apple presenteert zijn nieuwe iPhones medio of eind september.

Op 12 augustus zou Samsung zowel de Galaxy Note 5 als de Galaxy S6 Edge Plus aankondigen. De Samsung Galaxy Note 5 zou dan op 21 augustus daadwerkelijk in de winkelschappen loggen. Dat meldt het doorgaans betrouwbare website SamMobile.

De Note 5 krijgt naar verluidt een 5,7-inch QHD-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Qua design gaat de Note 5 meer op de Galaxy S6 lijken, met een metalen frame en een achterkant van glas. Onder de motorkap een Exynos-chip, 4GB werkgeheugen en natuurlijk niet te vergeten een stylus pen.

Samsung zou naast de Note 5 ook de Galaxy S6 Edge+ presenteren. De Galaxy S6 Edge Plus wordt de grotere versie van de huidige Galaxy S6 Edge.

Net zoals de Galaxy Note 5 krijgt de S6 Edge+ een 5,7-inch QHD-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Onder de motorkap een Exynos-chip en 3GB werkgeheugen.

Wanneer Galaxy S6 Edge+ gelanceerd wordt is vooralsnog niet bekend.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen