Samsung Galaxy Note 5 vanaf augustus verkrijgbaar

Samsung kondigt sinds 2011 zijn Galaxy Note-smartphones tijdens de IFA-beurs begin september aan. De phablets liggen dan meestal medio of eind september in de winkelschappen.

Als we de laatste geruchten mogen geloven komt daar dit jaar verandering in. Het Zuid-Koreaanse tech-gigant zou namelijk de Galaxy Note 5 in augustus willen presenteren en lanceren.

Samsung Galaxy Note 5

Samsung zou volgens het Amerikaanse zakenkrant the Wall Street Journal en Reuters de lancering van de Galaxy Note 5 willen vervroegen om directe concurrentie met de iPhone 6S en 6S Plus te vermijden. Normaliter presenteert Samsung begin september een nieuwe Galaxy Note-phablet en Apple presenteert zijn nieuwe iPhones medio of eind september.

Sinds vorig jaar heeft Apple ook een phablet iPhone, de iPhone 6 Plus, in zijn assortiment genomen. Die concurreert direct met de Galaxy Note-lijn van Samsung en dus zou de Zuid-Koreaanse fabrikant zijn phablet nu eerder op de markt brengen om Apple voor te zijn.

Volgens de bronnen van WSJ en Reuters gaat Samsung de Galaxy Note 5 medio augustus aankondigen en zou het ook nog eens in augustus in de winkelschappen moeten liggen.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen