iOS 9 bèta 3 vanaf nu beschikbaar

Apple heeft gisterenavond naast OS X 10.11 El Capitan bèta 3 ook de derde bètaversie van iOS 9 uitgebracht. Naast de nodige bugfixes brengt iOS 9 bèta 3 ook nog een hoop andere features met zich mee.

iOS 9

Apple Music

Apple rolde vorige week nog iOS 8.4 uit voor de iPhone, iPad en iPod touch. Apple heeft de muziek-app compleet vernieuwd en Apple Music ingebouwd. Met Apple Music kan je onder meer muziek streamen, downloaden en radio luisteren voor een vaste prijs per maand.

Apple Music is vanaf nu ook te gebruiken in iOS 9 bèta 3. Je krijgt met de vernieuwde muziek-app onder meer toegang tot Apple Music, Apple Connect en Beats 1.

Authenticatie in twee stappen

In OS X 10.11 El Capitan en iOS 9 heeft Apple een nieuwe authenticatiesysteem toegevoegd. Ieder apparaat waar men inlogt met zijn Apple ID wordt als een vertrouwd apparaat gezien. Deze kan weer inloggen op andere Apple diensten die gekoppeld zijn aan het Apple ID.

App folder

App folders op de iPad hebben nu in iOS 9 meer plaats voor apps. In iOS 8 had de app folder een 3 bij 3 indeling. In iOS 9 is de indeling aangepast naar 4 bij 4. In plaats van 9 apps kunnen we nu 12 apps kwijt in een folder op de iPad.

Foto’s

De foto-app heeft in iOS 9 nieuwe folders gekregen voor screenshots en selfies. Zo worden alle screenshots en selfies van je overige foto’s gescheiden.

Naar verwachting zal Apple de final versie van iOS 9 in september samen met de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus lanceren.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen