BlackBerry gaat zijn smartphones uitrusten met Android

Er gaan al lange tijden geruchten dat BlackBerry wilt stoppen met zijn eigen BlackBerry 10 mobiele besturingssysteem en later dit jaar wilt overstappen naar Android. Volgens de laatste geruchten wil BlackBerry zelfs hardwarepartners toekomstige BlackBerry-smartphones laten maken.

BlackBerry - Android

BlackBerry zou dan afstappen van BlackBerry 10 naar het besturingssysteem van Google. Het Canadese bedrijf zou daarbij dan wel zakelijke beveiligingssoftware willen leveren.

De Chinese website DigiTimes schrijft op basis van zijn anonieme bronnen dat we dit jaar meerdere BlackBerry smartphones kunnen verwachten die op het Android besturingssysteem draaien. BlackBerry zou nauw samenwerken met diverse productiebedrijven zoals Foxconn, Compal en Wiston.

De genoemde bedrijven produceren al jaren smartphones voor andere bedrijven. In het geval van BlackBerry zou het ontwerp, ontwikkeling en de marketing overgedragen worden aan deze partners. BlackBerry stelt enkel zijn naam en beveiligde software beschikbaar om de smartphones te maken.

Het is momenteel niet bekend wanneer we de eerste BlackBerry-toestel met Android kunnen verwachten.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen