Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge Plus krijgen allebei 5,7-inch QHD-scherm en Galaxy S6-achtig design

Samsung introduceerde met de komst van de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge een compleet nieuwe ontwerpfilosofie. Het Zuid-Koreaanse tech-gigant stapte daarmee af van kunststof als materiaal naar metaal en glas. Samsung gaat deze materiaalkeuze verder doorvoeren naar zijn toekomstige smartphones.

Samsung Galaxy Note 5

Galaxy Note 5

Het doorgaans betrouwbare website SamMobile heeft van zijn anonieme bronnen nieuwe informatie over de Galaxy Note 5 en de Galaxy S6 Edge Plus in handen gekregen.

Volgens de bronnen van SamMobile krijgt de Note 5 een 5,7-inch plat QHD-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels en een Galaxy S6-achtig design. Een aluminium behuizing en een glazen achterkant

Onder de motorkap zou de nieuwe Galaxy Note 5 uitgerust worden met een Exynos 7422-processor, waarbij Samsung voor het eerst diverse eigen onderdelen combineert.

De Samsung Galaxy Note 5 wordt naar verwachting tijdens IFA 2015 begin september aangekondigd.

Galaxy S6 Edge Plus

Net zoals de Note 5 zou Samsung de Galaxy S6 Edge Plus willen uitrusten met een 5,7-inch QHD-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. In tegenstelling tot de Galaxy Note 5 krijgt de Galaxy S6 Edge Plus wel gebogen randen zoals de huidige Galaxy S6 Edge.

Onder de motorkap wordt de Galaxy S6 Edge Plus uitgerust met een Snapdragon 808-processor van chipfabrikant Qualcomm.

Verder een 16-megapixel camera aan de achterkant een een 5-megapixel variant om selfies mee te schieten.

Wanneer we de Samsung Galaxy S6 Edge Plus kunnen verwachten is vooralsnog niet bekend.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen