Details rondom vingerafdrukscanner iPhone 5S bekend

Het gaat al een tijd rond dat de nieuwe iPhone toestellen een vingerafdrukscanner zullen bevatten in de home knop. Tot nu toe was er echter niet veel duidelijk over de techniek erachter en hoe dit ons telefoon gebruik gaat veranderen. Met dank aan een nieuw patent kunnen we nu over de sappige details spreken.

Apple Homebutton Patent

Met een sensor ring om de home knop zal de telefoon in staat zijn vingerafdrukken te scannen. De ring zal nauwkeurig geplaatst moeten zijn zodat de gebruiker met gemak kan scannen zonder per ongeluk op de home knop te drukken.

iPhone 5S verpakking

Het patent is ontdekt in Europa en beschrijft een variëteit van sensoren en een ingebouwde NFC. Het zou met deze technologie makkelijker zijn om bijvoorbeeld online aankopen te doen. Enkele andere toepassingen zijn voor de hand zoals de telefoon unlocken zonder een code te gebruiken.

Dat er een patent gevonden is wil nog niet zeggen dat het zeker is dat Apple deze technieken in de iPhone 5S zal gebruiken. Het is echter wel erg voor de hand liggend na zoveel geruchten.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen