Hoe de smartphone langzaam maar zeker verandert in autotechnologie

Een man en zijn auto, of nog vroeger een man en zijn paard, is vele jaren een heilige twee-eenheid geweest waar niets tussen kon komen. Maar die tijden zijn allang voorbij. De zelfrijdende auto is in ontwikkeling en het op afstand besturen van je auto per smartphone-app is al werkelijkheid. In dit artikel vertellen we je hoe bekende automerken, waaronder Range Rover, optimaal gebruik maken van de technologie van de smartphone.

Land Rover Autonomous Car Technology

Het is al enige tijd mogelijk om met je iPhone de auto op slot te doen, maar Range Rover heeft onlangs de volgende stap op het gebied van mobiele technologieën gepresenteerd. Het bedrijf laat zien hoe je van buiten de wagen met behulp van je smartphone de auto door moeilijke omstandigheden navigeert.

Ook BMW werkt voor de nieuwe 7-serie aan een soortgelijke technologie die het mogelijk maakt de auto zelfstandig te laten parkeren. De ´autosleutel´ is hiervoor uitgerust met een LCD display en is in feite een soort smartphone waar je niet mee kunt bellen. Ook Hyundai en Volvo hebben apps die bepaalde functies van de auto aansturen, zoals starten, toeteren of het licht aandoen.

Nu de ontwikkeling van apps zo ver is gekomen dat deze auto’s kunnen ontgrendelen en zelfs besturen, is een goede beveiliging tegen hackers natuurlijk cruciaal. Stel je eens voor: een hacker loopt naar je auto, stuurt met zijn smartphone de wagen op een oplegger en rijdt er zo mee weg! Dat kan en mag natuurlijk niet gebeuren.

Iedereen die wel een smartphone vol apps heeft, maar die toch het liefst gewoon zelf achter het stuur kruipt, raden we aan om een iets oudere auto te kopen via een auto occasion website als Autoscout24. De app van Autoscout24 kan je bijvoorbeeld helpen bij het vinden van de juiste aankoop, zodat je zeker weet dat de wagen niets mankeert en je veilig op reis kunt. Noem het conservatief, maar voorlopig vinden wij een doodgewoon stuur nog steeds de beste manier om je auto te besturen. Toch?

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen