De burner phone

Heb je ooit van de term burner phone gehoord? De populariteit van deze zogenaamde ‘wegwerp-telefoons’ lijkt de laatste jaren enorm te groeien. Maar wat is een burner phone precies? En waarom zou je deze gebruiken?

Wat is een burner phone?
Een burner phone is een andere naam voor een prepaid smartphone. Je kunt het tegoed opwaarderen voordat je het gebruikt, vandaar de term ”prepaid”. De gebruikers van deze telefoons kunnen het beltegoed opwaarderen waar en wanneer ze willen. Vaak hoef je geen persoonlijke informatie te geven zodat de telefoon volkomen anoniem gebruikt kan worden. De burner phone dankt zijn bijnaam aan het feit dat de telefoon niet getraceerd kan worden naar de gebruiker. Vaak wordt het apparaat voor een korte periode gebruikt en vervolgens gedumpt. Op deze manier kun je de smartphone gebruiken voor louche zaken en daarna weggooien – in het engels ook wel ”burn it” genoemd. Voor vele mensen lijkt dit onnodig en zonde van het geld maar het is een eenvoudige manier om je sporen te wissen. Daarom worden deze prepaid telefoons vaak gebruikt in het criminele circuit.

Het gebruik van een burner phone
Het is bekend dat veel criminelen deze burner telefoons gebruiken. Daarom zijn de apparaten in vele landen, zoals India, verboden. Het is meestal wel mogelijk om in deze landen een prepaid telefoon te kopen en het tegoed op te waarderen. Maar dan moet je wel een verificatie proces doorlopen zodat je geen anonieme gebruiker bent. Op deze manier kan jouw telefoon altijd teruggebracht worden naar jou. Toch is het in vele landen wel gewoon mogelijk om een burner phone te kopen zoals in de Verenigde Staten en gewoon hier in Nederland.

Wanneer gebruik je een burner phone?
Er zijn verschillende redenen om een burner phone te kopen behalve voor criminele activiteiten. Het gebruik van dit apparaat garandeert je jouw privacy als je bijvoorbeeld online iets wilt kopen of verkopen. Wanneer je jouw nummer anoniem wilt houden, kun je het blokkeren wanneer je iemand belt zodat er geen nummer komt te staan. Dit is echter niet handig voor zakelijke doeleinden. Gebruik je een prepaid telefoon? Een andere manier om je nummer prive te houden is door middel van de app ”Burner”. Met deze applicatie kun je meerdere telefoonnummers creëren om te bellen of waar je op gebeld kan worden. Of je koopt natuurlijk een echte burner phone. Deze smartphone kun je opwaarderen voordat je het gebruikt. Dit kan snel en eenvoudig op sites als Recharge.com, waar je geen registratieproces hoeft te doorlopen en voor talloze landen beltegoed op kan waarderen. Na gebruik kun je de telefoon natuurlijk gewoon weg gooien als je wilt. Gemak dient ten slotte de mens!

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen