Home Gadgets Olixar X2 Bluetooth Stereo Headset

Olixar X2 Bluetooth Stereo Headset [Review]

0

Muziek luisteren is een hobby van velen, maar wat is er nu vervelender dan de hele tijd het snoertje uit de knoop te moeten halen? Afgelopen dagen heb ik de Olixar X2 Bluetooth Stereo Headset, een draadloze koptelefoon, van Mobilefun.nl mogen testen.

Wat zit er in de doos?
 • Olixar X2 Bluetooth Stereo Headset
 • Een micro-USB kabel waarmee je de Olixar X2 kan opladen
 • Een 3,5mm jack geluidskabel (voor apparaten zonder Bluetooth)
 • Een Engelstalige gebruiksaanwijzing
Specificaties
 • Bluetooth versie: 4.0 (10 meter bereik)
 • Frequentie: 60 Hz – 20 KHz
 • Oplaadtijd: ongeveer 2,5 uur
 • Luidspreker: 20 mW
 • DSP: CVC 6.0 Ruisonderdrukking
 • Terug speeltijd:  tot wel 10 uur
 • Gewicht: 165 gram

Aansluiting

Het aansluiten van de koptelefoon via Bluetooth gaat erg eenvoudig. Ik heb het getest op mijn iPhone 6, iPad Air en PC. Je selecteert in het instellingenscherm ‘Oxilar X2’ en je kunt gelijk starten. Ook de verbinding door middel van de 3,5mm jack werkt goed. Helaas is verbinding met een PlayStation 4 als headset niet mogelijk.

Op de koptelefoon zelf zitten knopjes om het volgende/vorige nummer te starten, om het volume zachter of harder te maken, om het nummer op pauze te zetten, om handsfree te bellen en om te koptelefoon af te sluiten. Omdat de koptelefoon maar 3 knopjes heeft moet je even uitvogelen hoe ze werken (dit staat trouwens ook in de gebruiksaanwijzing). Vooral het knopje om naar het volgende/vorige nummer te gaan vind ik erg handig (werkt in ieder geval op Spotify iPad, Spotify PC en de standaard iPad muziek-app)

Geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit van de Oxilar X2 is zeer goed (zeker voor de prijs die je ervoor betaalt!) De basstonen komen er mooi uit en het geluid is helder. Ik heb geen verschil gemerkt tussen de geluidskwaliteit met kabel en de geluidskwaliteit zonder kabel.

Design

De koptelefoon ziet er netjes strak uit. Wel vind ik dat de koptelefoon een beetje goedkoop aanvoelt als je hem in je handen hebt. Dat mag natuurlijk de pret niet bederven.

Comfort

Ondanks dat de koptelefoon een beetje goedkoop aanvoelt merk je daar tijdens het gebruik niets van. Er zitten kussentjes bij de oren en op het hoofd.

Conclusie

Ben jij op zoek naar een nieuwe draadloze koptelefoon met een goede prijs, goed comfort, een batterij die lang mee gaat en goede geluidskwaliteit? Dan is de Oxilar X2 Pro vast iets voor jou!

De Olixar X2 Bluetooth Stereo Headset kost maar 34,99 euro en is verkrijgbaar via MobileFun.nl.

Productvideo

De mannen van MobileFun hebben ook een video over de Oxilar X2 gemaakt, deze is hieronder te vinden.

https://www.youtube.com/watch?v=6BvEaXZv38g

Mobiele versie afsluiten