iPhone 6S (Plus) krijgt saffierscherm met Force Touch, A9-chip, 12-MP camera en nieuwe kleur

Naar verwachting zal Apple ergens in september van dit jaar de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus aankondigen. Het doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities heeft in het verleden vaker correcte informatie in handen gekregen van onaangekondigde Apple-producten. Ming-Chi Kuo is weer helemaal terug met nieuwe informatie over de nog onaangekondigde iPhone 6S en de iPhone 6S Plus.

iPhone 6S

Saffierscherm

Net zoals vorig jaar gaan er dit jaar ook weer geruchten dat de nieuwe iPhone een saffierenscherm krijgt. Het was de bedoeling dat de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus een saffierenscherm zouden krijgen, maar de leverancier van Apple ging failliet. Het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino is zo een beetje noodgedwongen overgestapt naar een normale scherm.

Volgens Ming-Chi Kuo hebben leverancier vooruitgang geboekt bij de productie van saffierschermen. Kuo verwacht dat de iPhone 6S Plus een saffierscherm krijgt. Ook zou Apple ervoor kunnen kiezen om een speciale editie met saffierscherm te verkopen.

Force Touch

Er gaan ook geruchten dat zowel de iPhone 6S als de iPhone 6S Plus een drukgevoelig scherm krijgen, dit wordt ook wel Force Touch genoemd door Apple. Ming-Chi Kuo stelt dat dit een van de belangrijkste vernieuwingen in de nieuwe iPhone 6S en de iPhone 6S Plus wordt.

Een drukgevoelig scherm kan aanvoelen of de gebruiker hard of zacht drukt, hierdoor kan het verschillende functionaliteiten aan verschillende drukniveaus toedichten.

Nieuwe processor, 12-MP camera en nieuwe kleur

Al jaren gebruikt Apple een 8-megapixel camera voor zijn iPhones. Volgens Kuo gaat Apple dan eindelijk de megapixels omhoog gooien. Beide nieuwe iPhones zouden straks over een 12-megapixel camera moeten beschikken.

Jaarlijks voorziet Apple zijn producten met de nieuwste processoren. Zowel de iPhone 6S als de iPhone 6S Plus krijgen onder de motorkap een Apple A9-processor.

Tot slot zou Apple ook een nieuwe kleur iPhone willen presenteren. Momenteel hebben we de keuze uit drie kleuren; zilver, goud en space grey. Volgens Kuo kunnen we straks ook kiezen uit roségoud.

iPhone 6C

We hebben afgelopen tijd vaker een kleine iPhone 6-versie voorbij zien komen. Dit zou volgens geruchten de iPhone 6C moeten zijn. Ming-Chi Kuo is er vrijwel zeker over dat we dit jaar geen kleine iPhone hoeven te verwachten. De maten van de komende iPhones zullen identiek zijn als de huidige iPhone 6 en de iPhone 6S Plus.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen