Vliegende auto AeroMobil 3.0 stort neer tijdens test

Steeds vaker zien we elektrische auto’s rijden, vrijwel alle autofabrikanten hebben inmiddels een aantal elektrische auto’s in zijn assortiment genomen. Binnenkort komt daar ook nog eens zelfrijdende auto’s bij. Diverse autofabrikanten zoals Mercedes en Tesla zijn al jaren aan het experimenteren met zelfrijdende auto’s.

AeroMobil-3.0

Naast zelfrijdende auto’s kunnen we in de toekomst ook vliegende auto’s verwachten. Het Slowaakse bedrijf AeroMobil heeft namelijk plannen om in 2017 de eerste vliegende auto voor consumenten in productie te nemen.

Afgelopen vrijdag heeft AeroMobil een testvlucht uitgevoerd met de AeroMobil 3.0. Het prototype stortte op een hoogte van 300 meter. Stefan Klein, bedenker en piloot van de AeroMobil 3.0, ontsnapte met de parachute van het voertuig. Stefan Klein ontsnapte gelukkig ongedeerd, maar de vliegende auto is behoorlijk beschadigd.

“De gedetailleerde data en algemene ervaring van deze testvlucht zal uitvoerig geanalyseerd en gebruikt worden in het onderzoek, de ontwikkeling en verbeteringen van het prototype”, verklaart Aeromobil.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen