Dyslectici verzinnen beste wachtwoorden

Vaak worden standaard namen, plaatsen enzovoorts gebruikt als wachtwoorden. Het voordeel is dat ze makkelijk te onthouden zijn, maar dus ook makkelijk te kraken zijn voor hackers. Maar wat nou als je februari spelt als febrauri of wachtwoord als wachtwoort? Volgens onderzoek blijkt dit juist het beste te zijn om te gebruiken, de hackers komen er gewoon niet op.

Wetenschappers van Carnegie Mello University in Pittsburg ontdekte dat verkeerd gespelde woorden de sleutel zijn voor een goed wachtwoord. Ze onderzochten de hackprogramma’s die gebruikt worden om wachtwoorden te achterhalen. Ze kwamen erachter dat de normale internetgebruiker het de hacker veels te makkelijk maakt. Met uitzondering op de dyslectici.

De hackprogramma’s die door de hackers gebruikt worden proberen gewoon elk woord in het woordenboek. En dan in zo veel mogelijk combinaties tot er een goed wachtwoord uitkomt. Maar de hackers hebben nog niks verzonnen voor verkeerd gespelde woorden. Achja tot er weer nieuwe programma’s uitkomen.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen