‘12,9-inch iPad Pro krijgt stylus pen, USB-C-poort en Force Touch scherm’

Medio januari schreven nog over de verwachtingen van Ming-Chi Kuo, een analist van KGI Securities, over de grotere 12,9-inch iPad Pro. Kuo meldde toen al dat de vermeende iPad Pro een stylus pen zou krijgen, waarmee de iPad Pro te bedienen is. Met de stylus pen zou men tekeningen kunnen maken en dingen opschrijven op het scherm van de iPad Pro.

iPad Pro

iPad Pro

Het doorgaans betrouwbare website Appleinsider heeft nieuwe informatie over de iPad Pro in handen gekregen van een anonieme bron. Volgens de bronnen van Appleinsider krijgt de iPad Pro een Force Touch scherm, een USB-C-poort en een Bluetooth Stylus pen.

NFC

De iPad Pro zou een geheel vernieuwde design krijgen en zou met een NFC-chip worden uitgerust. De NFC-functie zou bedoeld zijn voor onder meer Apple Pay en accessoires.

Force Touch

De iPad Pro zou een verbeterde drukgevoelig touchscreen krijgen. Apple noemt dit Force Touch. Dankzij dit nieuwe technologie zou het systeem onder meer de druk van de vingers beter aanvoelen.

Apple heeft onder meer de Apple Watch en de nieuwe MacBooks voorzien van Force Touch. Ook gaan er geruchten dat de volgende generatie iPhone een Force Touch scherm krijgt.

USB-C

De huidige iPads maken nog gebruik van een lightning-aansluiting, deze zou volgens de anonieme bron vervangen worden door een USB-C-poort.

Nieuwe Processor

Een nieuwe tablet betekent vanzelfsprekend ook een nieuwe type processor. De huidige iPad Air 2 heeft onder de motorkap een Apple A8X-chip, de iPad Pro zou een A9- of een A9X-processor krijgen.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen