Samsung verdubbeld productiecapaciteit Galaxy S6 Edge

Zowel de Samsung Galaxy S6 als de Galaxy S6 Edge zijn sinds 10 april verkrijgbaar in onder meer Nederland. Beide smartphones van Samsung zijn zeer positief ontvangen door consumenten, waardoor het Zuid-Koreaanse tech-gigant nu kampt met een te kort.

Galaxy S6 Edge

Galaxy S6 Edge

De Galaxy S6 Edge met aan twee kanten een gebogen rand is onverwachts even populair als de standaard Galaxy S6 geworden. Zelfs Samsung had hierop niet gerekend. Het Zuid-Koreaanse bedrijf had gerekend dat zo’n 20 á 30 procent van de mensen voor een Galaxy S6 Edge zouden kiezen. Nu blijkt dat ongeveer de helft van de consumenten voor een S6 Edge hebben gekozen. Hierdoor kampt Samsung met een tekort aan Galaxy S6 Edge toestellen.

Om de tekorten zo snel mogelijk te aan te vullen gaat Samsung maatregelen nemen. Momenteel wordt het gebogen scherm van de Galaxy S6 Edge op twee verschillende locaties geproduceerd. In één maand kunnen beide locaties ongeveer twee miljoen schermen leveren.

Samsung maakte eerder al bekend dat het in juni een derde fabriek gaat openen. Dit is echter nu vervroegd om de grote vraag naar de Galaxy S6 Edge te kunnen voldoen. Zodra de derde fabriek op volle toeren draait zal het ongeveer drie miljoen schermen per maand kunnen leveren.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen