Nieuwe internetbrowser van Microsoft heet Edge

Microsoft maakte eerder al bekend dat Windows 10 standaard over twee internetbrowsers zal beschikken. De eerste is de welbekende Internet Explorer en de tweede browser ging tot heden schuil onder de codenaam Project Spartan.

Edge

Het Amerikaanse bedrijf uit Redmond heeft gisteravond bekendgemaakt dat de nieuwe browser Microsoft Edge zal heten. Het logo van Edge werd tijdens de presentatie niet getoond. Dit heeft Kyle Pflug één van de ontwikkelaars die aan Edge sleutelt via Twitter bekendgemaakt.

Het nieuwe logo van Microsoft Edge is bijna identiek aan het welbekende logo van Internet Explorer. Het nieuwe logo zou volgens Pflug een balans zijn tussen het oude en nieuwe logo. De herkenbaarheid is volgens hem nodig om oude Internet Explorer-gebruikers niet kwijt te raken.

Microsoft Edge

Microsoft maakte tijdens de presentatie bekend dat Edge moderner zal aanvoelen dan Internet Explorer. Ook krijgt Edge nieuwe functies zoals een leeslijst en de mogelijkheid om te tekenen op een wegpagina.

Tot slot zouden ontwikkelaars gemakkelijk hun bestaande plugins voor Chrome en Firefox om kunnen zetten tot een plugin voor Edge.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen