Kwartaalcijfers Apple: 61,2 miljoen iPhones en 12,6 miljoen iPads verkocht

Apple heeft zijn kwartaalcijfers van het afgelopen kwartaal bekendgemaakt. Het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino heeft afgelopen kwartaal maar liefst 61,2 miljoen iPhones verkocht. Opnieuw heeft Apple minder iPads aan de man gebracht. Afgelopen kwartaal was er een daling te zien van 22,9 procent.

Apple logo

Omzet

In het eerste kwartaal van dit jaar heeft Apple een omzet geboekt van 58,01 miljard dollar. Dat is Apple’s een na grootste hoogste omzet ooit. In de maanden januari, februari en maart werd er een wist gemaakt van 13,6 miljard dollar.

In het laatste kwartaal van 2014 wist Apple een omzet te boeken van maar liefst 74,6 miljard dollar.  De winst bedroeg 18 miljard dollar.

iPhone

In de afgelopen drie maanden heeft het Amerikaans bedrijf 61,2 miljoen iPhones verkocht. In hetzelfde periode een jaar eerder was dit nog 43,7 miljoen iPhones. Een stijging van maar liefst 39,9 procent.

iPad

Wederom heeft Apple minder iPads verkocht dan voorgaande periodes. In het eerste kwartaal van 2015 heeft het bedrijf uit Cupertino zo’n 12,6 miljoen exemplaren verkocht. In hetzelfde periode een jaar eerder was dit nog 16,3 miljoen iPads. Een daling van maar liefst 22,9 procent.

Mac

Apple heeft in de afgelopen drie maanden iets meer Macs verkocht. In de maanden januari, februari en maart zijn er 4,5 miljoen Macs over de toonbank gegaan. In hetzelfde periode een jaar eerder was dit nog 4,1 miljoen exemplaren. Een kleine stijgen van 8,8 procent.

Apple Watch

Hoeveel exemplaren er van de Apple Watch zijn verkocht heeft Apple nog niet bekendgemaakt. Naar verwachting zal het Amerikaanse bedrijf dit met de eerstvolgende presentatie bekendmaken.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen