‘Apple weigert apps in App Store die Pebble ondersteunen’

Het is algemeen bekend dat Apple apps in de App Store weigert die naar directe concurrenten verwijzen. Zo heeft Apple diverse apps in het verleden geweigerd die Android in de app-omschrijving hadden staan. Nu is het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino ook begonnen met het weigeren van apps die de Pebble-smartwatch ondersteunen.

Pebble

Onlangs is de SeaNav US-app geüpdatet met ondersteuning voor Pebble en noemde dit in de app-omschrijving. De apps werd vervolgens direct geweigerd door Apple. Dat blijkt uit een bericht van de SeaNav US-app ontwikkelaar.

De SeaNav US-app heeft afgelopen twee jaar meerdere updates uitgebracht, deze werden altijd goedgekeurd door Apple. Als reden van weigering geeft Apple aan dat de app en de app-omschrijving de Pebble-smartwatch steunen.

Wat heel opvallend is ook dat Pebble een officiële app in de App Store heeft. Waarschijnlijk zal Apple deze ook bij de eerst volgende update weigeren.

Inmiddels hebben de ontwikkelaars achter de SeaNav US-app alle verwijzingen naar Pebble uit de app en de app-omschrijving verwijderd en hopen dat Apple deze zo snel mogelijk gaat goedkeuren.

Dit hele goede met Pebble komt hoogstwaarschijnlijk door de komst van de Apple Watch. Apple wil natuurlijk zo veel mogelijk van zijn eerste smartwatch verkopen en concurrentie in de App Store kunnen ze vanzelfsprekend niet gebruiken.

BronPebble

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen