Google zet mobielvriendelijke websites hoger in zoekresultaten

Google heeft gisteren een belangrijke wijziging doorgevoerd in zijn zoekmachine. De zoekgigant gaat vanaf nu namelijk mobielvriendelijke websites belonen met een hoger positie in de zoekresultaten. Dit kwam eigenlijk niet geheel onverwachts.

Google

Google heeft namelijk in het verleden vaker gezegd dat websites die goed werken op een smartphone of tablet een belangrijke rol gaan spelen. Tegenwoordig surfen we steeds vaker met onze mobiele apparaat, we willen natuurlijk niet steeds inzoomen om een tekst goed te kunnen lezen. Of steeds links of rechts veegen om de hele pagina te kunnen zien.

Om deze reden hebben we van Techmania.nl enkele maanden geleden een responsive website van gemaakt. Ook is Techmania sinds enkele maanden te bereiken via een beveiligde https-verbinding. Naast de standaard http-verbinding is Techmania.nl ook bereikbaar via de beveiligde https-verbinding: https://www.techmania.nl.

Eind februari maakte Google al bekend dat er een verandering in de zoekmachine zou komen. Website-eigenaren hebben een kleine twee maanden de tijd gehad om hun website om te toveren tot een mobielvriendelijke website.

De update bleek achteraf minder invloed te hebben dan wat men in eerste instantie dacht. Google gaat namelijk mobielvriendelijke website enkel hoger plaatsen op zoekresultaten die via een mobiele apparaat worden uitgevoerd. Via de desktop zullen de zoekresultaten niet veranderen. Ook zal je hele website niet helemaal dalen in de zoekresultaten. De zoekgigant plaatst enkel pagina’s hoger die mobiel vriendelijk zijn.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen