Home Gadgets 3D geprinte tandenborstel maakt je tanden in 6 seconden schoon

3D geprinte tandenborstel maakt je tanden in 6 seconden schoon

0

Nu 3D printtechnologie wereldwijd een hit is en mensen thuis er zelfs op overgestapt zijn, worden er ook meer experimenten mee gedaan. Vooral word er gekeken naar wat de grenzen precies zijn, van alles kan ermee gemaakt worden van wapens tot tandenborstels. Deze tandenborstel viel wel erg op. Het lijkt meer op een bitje met haartjes, maar blijkt super efficiënt te zijn.

De tandenborstel is ontworpen door Blizzident, ze claimen dat de tandenborstel de tanden in 6 seconden schoon krijgt terwijl je met een normale tandenborstel rond de 2 minuten bezig bent. De haartjes in de tandenborstel zijn op zo een hoek geplaatst dat de tanden er perfect schoon van worden. Het enige is wel dat er per gebit speciaal eentje gemaakt moet worden. Iets wat niet echt zelf te printen is dus.

Blizzident is een groep van tandartsen en techneuten die gevestigd zijn in Spanje. Ze hopen met dit idee de traditionele tandenborstel te vervangen. Omgerekend zou een 3D geprinte tandenborstel je 50 uur per jaar besparen, maar daar staat wel een prijs van 250 pond tegenover. Blizzident beweert echter wel dat een tandenborstel ongeveer een jaar meegaat.

Mobiele versie afsluiten