Sony presenteert Xperia Z4

Sony heeft de opvolger van de huidige Xperia Z3 gepresenteerd in Japan. De Sony Xperia Z4 verschijnt in de zomer in Japan en is iets dunner en lichter dan zijn voorganger. Wanneer de Xperia Z4 hier in Europa verschijnt is vooralsnog niet bekend.

Sony Xperia Z4

Sony Xperia Z4

De Xperia Z4 is qua uiterlijk nauwelijks veranderd door Sony. De vernieuwing is meerdeel achter de behuizing te vinden. Zo heeft de Sony Xperia Z4 onder de motorkap een Snapdragon 810-processor van chipfabrikant Qualcomm en 3GB aan werkgeheugen.

Het schermformaat is 5,2-inch met een Full HD-resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De behuizing bestaat net zoals de Xperia Z3 uit glas en aluminium.

Aan de achterkant van het toestel bevindt zich een 20,7-megapixel camera en aan de voorkant een 5,1-megapixel selfiecamera met optische beeldstabilisatie.

De Xperia Z4 is met 6,9 millimeter iets dunner dan zijn voorganger en met 144 gram ook iets lichter. Net zoals zijn voorgangers is de Z4 ook water- en stofdicht.

De Sony Xperia Z4 beschikt standaard over 32GB opslagruimte en draait op Android 5.0 Lollipop. Vanaf de zomer zal de Xperia Z4 in Japan verschijnen in de kleuren zwart, koper, wit en zilver.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen